Hobart, Tasmanië 28 februari – 5 maart
Eind van de middag vliegen we naar Hobart, Tasmanie. Vanuit de lucht krijgen we al een mooi beeld van een glooiend Tasmanie maar wel erg geel. Er valt blijkbaar niet veel regen in de nazomer. Wanneer we in Hobart aankomen is de stad uitgestorven. We eten in een door de buschaffeur aangeprezen visrestaurant heel goed en evenredig duur. Bij het betalen blijkt geen van onze creditkaarten geaccepteerd te worden, ook pinpassen weigeren dienst. Als een idioot naar de dichtstbijzijnde ATM voor contanten (Marike moest achterblijven als borg J wat allemaal is gelukt. Hobart is een hele andere stad dan de megastden Melbourne en Sydney het doet wel een beetje Nederlands aan. In Hobart hebben we een soort appartement, we gaan hier wat meer zelf koken, de afgelopen 2 weken is het geld ons uit de portomonnee gevlogen. We zitten in het centrum dus alles is op loopafstand. Dinsdag boeken wij 2 tourtjes voor wo en do. In de middag gaan we Mount Nelson, daar staat het voormalige Signal Station tot begin van de vorige eeuw werden hier met behulp van vlaggen boodchappen aan de passerende schepen doorgegeven. Eind van de dag naar Salamanca Square, the place to be in Hobart. Woensdag gaan we de Mount Wellington op, waar vanaf een prachtig uitzicht op Hobart en West Tasmanie. Op de mountainbike dalen we vervolgens 22 km af naar Hobart. Gelukkig hebben we goede remmen! Voor do staat een tour naar o.a. Mount Field en Russell Falls gepland. Door het park naar de watervallen hebben we een prachtige wandeling door het regenwoud met reusachtige Eucalyptus bomen. In de middag bezoeken we een prive Zoo, het is klein en meer een soort opvangtehuis voor gevonden dieren. De eigenaar probeert hier de inheemse dieren te beschermen. Volgens de eigenaar van deze Zoo en ook van onze gids geeft de Austalische regering geen fluit om het behoud van Flora en Fauna en valt er van die kant weinig steun te verwachten. Met de Tasmaanse Duivels heeft hij succes maar is desondanks bang dat deze met ongeveer 15 jaar zal zijn uitgestorven. De Platypus (vogelbekdier) laat zich helaas niet zien.
Wanneer we s ‘middags in het hotel aankomen wacht ons een verrassing. De rekening ligt al klaar, terwijl wij nog een dag gepland hadden. We hebben ons helaas vergist en moeten toch de volgende dag vertrekken. In de vroege ochtend vertrekken wij naar Adelaide. Net als in de vorige plaatsen hadden we eigenlijk nog langer willen blijven in Hobart.
Toevallig zei Ap net dat hij het jammer vond dat er nog geen verhaal kwam...en ja hoor, zelfs 2 verhalen.!
Leuk weer om te lezen, het is een prachtig land waar wij ook nog wel eens naar toe willen, maar eerst maar hard sparen, want het geld vliegt weg.......
Hier vriest het weer !!! Er komt geen eind aan, maar de eerst krokusjes bloeien, dus..
Veel plezier maar weer en geniet maar weer lekker, wij wachten op jullie volgend verslag!
groetjes, Marlies en Ap
Leuk om weer wat te lezen! Hoop dat mama's heup snel opknapt.
Boodschappen doen in den vreemde vind ik altijd leuk, ben benieuwd wat jullie allemaal voor spannends tegenkomen in de supermarkten. Lekker zelf koken is ook wel leuk, en scheelt vast een boel. Kruiden meenemen als het mag hoor! en misschien een kookboekje?
Hier gaat het goed, Pim heeft een geweldige cijferlijst, Zoë mag een nieuwe sport kiezen, misschien wel capoeira (Braziliaanse vecht/dans). Frank is druk met vanalles, hier een uurtje, daar een factuurtje ;-) Ik zei de gek ben druk in de tuin, zodra het weer lekker is. Het ziet er een heel stuk beter uit, als je niet zo vaak wat doet heb je wel meteen eer van je werk ;-).
Geniet ervan, wij genieten met al jullie verhalen mee!
LJB!
X San
Hallo wereld reizigers.... wat een geweldig avontuur beleven jullie. Toch niet te geloven dat jullie helemaal aan de andere kant van de wereled zitten en dit mogelijk is.... geniet maar van deze "once in a lifetime experience" - liefs en niet te veel eten....
Mooi te lezen dat het goed gaat met jullie. Dat geld uitgeven, dat is natuurlijk maar bijzaak ;-) Ik vroeg me bij het lezen van al die avonturen wel af hoeveel foto's je al gemaakt zou hebben. Blijf lekker genieten. Gr. Heijo
Hallo Tom, Marike.
Het zijn allemaal mooie verhalen. Het gaat duidelijk goed met jullie. Af en toe lijkt het wel heel hectisch. Op de mountainbike Mount Wellington af - hoe zijn jullie boven gekomen?? Ik ben net een week terug uit Tsjechie - langlaufen, met veel sneeuw.
Hi Marike & Tom,
Ik was om half 11 terug. Heb in het begin van de busrit ontzettend genoten van de prachtige sterrenhemel!! De volgende ochtend weer een senoirenuitstapje. De hightlight tour van Adelaide (die ik gratis bij mijn Kangaroo Island had gekregen) was ook voor 60+. Haha.
Er is iets mis gegaan bij de booking van mijn huurauto dus helaas geen auto morgen. Ik laat het maar zo, zie het als voorteken dat het beter is om niet de weg op te gaan!!
Ik verheug me erop om naar Melbourne te gaan. Ben hier wel klaar nu. Jullie veel plezier in Alice en groeten aan mijn USA vriendin (die eigelijk uit Canada komt ;-))als jullie ze nog zien!!
Reis voorzichtig en ik hou jullie in de gaten!!
Liefs Wenche
Lieve Marieke en Tom. Wat vervelend dat je nu weer last van je heup hebt Marieke missclhien kun je daar eens een alternatieve arts raadplegen? Ik zat al in de rats omdat ik niet het internet op kon. Gelukkig kwam de buurman(sleutel verrifieren) die jij eens gevonden had en ik vertelde dat er problemen waren. Hij zegt haal de het contact eens uit de router en ja wel hij deed het. Dat was ik helemaal vergeten dat ik dat kon proberen. Fijun dat jullie zoveel moois gezien hebben maar waag niet te veel.Liefs,Mama